Δωρεάν έξοδα αποστολής για αγορές άνω των 50€ στις κοντινές περιοχές

Εξωτερική Θερμοπρόσοψη

Posted by monotexniki 12/12/2023 0 Comment(s)

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ

 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε στην εξωτερική θερμοπρόσοψη. Τι είναι; Σε τι οφελεί; Για ποιον λόγο να την προτιμησετε; Θα γίνει μια μικρή αναφορά στο κόστος της, τα αρνητικά και τα θετικά της.

Στο e shop μας www.monotexniki.gr στην κατηγορία εξωτερική θερμοπρόσοψη μπορείτε να δείτε και τα υλικά που θα χρειαστείτε καθώς και τα κόστη αυτών.Μπορείτε ακόμη να μας καλέσετε στα τηλέφωνα της εταιρείας 2106635255 και 6972716064 προκειμένου να σας βοηθήσουμε με τυχόν απορίες και περαιτέρω επεξηγήσεις. 

 

 

 • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ Ή ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ;

Εξωτερική Θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση είναι η θερμομόνωση των εξωτερικών πλευρών/ όψεων ενός κτηρίου.Ονομάζεται θερμοπρόσοψη γιατί αναφέρεται στις προσόψεις των κτηρίων.Ουσιαστικά είναι ο μονωτικός μηχανισμός , σκεφτείται το σαν μανδύα, ο οποίος προστατεύει από τις ακραιες ( υψηλές ή χαμηλές) θερμοκρασιακές συνθήκες αλλά και τα δυσμενή κλιματολογικά στοιχεία το κτίριό μας. Τέλος μας δίνει και ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ;

 

Μπορούμε να έχουμε διαφορετικά συστήματα θερμοπρόσοψης. Η διαφορά έχει να κάνει κυρίως με το θερμομονωτικό υλικό που θα προτιμήσετε  ανάμεσα σε διογκωμένη πολυστερίνη, εξηλασμένη πολυστερίνη ή πετροβάμβακα αλλά και με το επίχρισμα (τύπο θερμομονωτικου  σοβά)που θα αποφασίσετε να έχετε ώς τελική επιφάνεια.

 

 

 • ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΣΗ

 

 

Είναι δύσκολο να αναφερθούμε αναλυτικά στο κόστος της θερμοπρόσοψης καθώς εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες όπως  το μέγεθος του κτηρίου, τις επιφάνειες ,αν υπάρχουν πολλές γωνίες και κοψίματα, την πρόσβασή στον χώρο, τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πουμε ότι κόστος υλικών και εργασίας ανέρχεται περίπου στα

       38,00€ - 40,00€ / m2     .

Σε κάθε περίπτωση εμείς μπορούμε να σας κατατοπίσουμε σχετικά με το κόστος των υλικών και να σας δώσουμε την προσφορά μας για τα υλικά που θα χρειαστείτε. Αρκεί ένα email στο salesmonotexniki@gmail.com με τα τετραγωνικά σας και το τι χρειαζεστε.

Τώρα σχετικά με την απόσβεση και τον χρόνο που θα χρειαστείτε...Λαμβάνοντας υπόψη ότι μετά την εφαρμογή της εξωτερικής θερμοπρόσοψης ρίχνουμε το κόστος κατανάλωσης ενέργειας ,που χρειαζόμαστε για την θέρμανση ή την ψύξη του χώρου μας, περίπου στο μισό 50% καθώς επίσης και απο την κλιματική ζώνη που βρισκόμαστε αλλά ώς επι το πλείστον αναφερόμαστε στην Ελλάδα, τότε μπορούμε να ποούμε ότι μέσα σε 8 - 10 χρόνια έχει γίνει πλήρη απόσβεση του κόστους της θερμοπρόσοψης.

 

 • ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΈΜΒΩ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ;

 

 

Στην περίπτωσης του νέου κτιρίου το οποίο κατασκευάζεται τώρα είναι πλεόν υποχρεομένος ο ιδιοκτήτης να εφαρμόσει εξωτερική θερμοπρόσοψη όμως εδώ αν θέλει μπορεί να επέμβει και στην μόνωση κάποιων τειχίων και εσωτερικά.

Όλα τα υπόλοιπα κτήρια,τα οποία είναι κατοικίσιμα,η εφαρμογή μόνωσης στο τούβλο ουσιαστικά, είναι κάτι σχεδόν απαγορευτικό είτε ώς κόστος αλλά και ως αναστάτωση στον χώρο και στον τρόπο ζωής γι αυτό και θεωρείται αδύνατο να γίνει εσωτερικά αυτή η διαδικασία.

Στην περίπτωση που γίνει εσωτερικά θα δημιουργηθεί το φαινόμενο της θερμογέφυρας.Με αποτέλεσμα την συμπύκνωση υδατμών και διαφοράς θερμοκρασίας εξωτερικά/εσωτερικά και την δημιουργία μούχλας και μικροοργανισμών απο την υγρασία που εγκλοβίζεται.

Τέλος δεν προστατεύουμε την εξωτερική τοιχοποιία  απο τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τα δυσμενη καιρικά φαινόμενα.

 

 

 • ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΌΣΟΨΗΣ.

 

 

 

Με την επιλογή της εξωτερικής θερμοπρόψης στο κτήριό μας έχουμε και την προστασία της εξωτερικής τοιχοποιίας από τα καιρικά φαινόμενα και τα στοιχεία της φύσης.

Επεμβαίνοντας εξωτερικά με την θερμοπρόσοψη του χώρου μας, ουσιαστικά εκμηδενίζουμε τις πιθανότητες της δημιουργίας του φαινομένου  θερμογέφυρας στον εσωτερικό μας χώρο αρά και την δημιουργία υδατμών ,περιπτώσεις σταγωνιδιων και δακρυσμένων τοίχων αρά και την αποτοπή της μούχλας.

Εχουμε την πλήρη εκμετάλευση της θερμοχωρητότητας των τοίχων εσωτερικά δηλαδή δεν έχουμε απώλειες θερμοκρασίας απο τις θερμομονωμένες επιφάνειες.

Μειώνεται το κόστος θέρμανσης  και κλιματισμού του κτιρίου.

Τέλος έχουμε την πλήρη ουσιαστικά ανανέωση του σπιτιόυ / κτιρίου μας καθώς με το πέρας της εφαρμογής του θερμομονωτικού σοβά οι τοίχοι πλέον αλλάζουν όψη υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαφόρετικών υλικών αλλά και αποχρώσεων που ταιρίαζουν στα γούστα σας.

Σχετικά με τα αρνητικά...Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν τρανταχτά αρνητικά στοιχεία για την εξωτερική θερμοπρόσοψη.Μπορούμε ίσως να πούμε ότι το κόστος είναι υψηλό αλλα από τα οφέλη της και από την εξοικονόμηση που κάνουμε στην ενέργεια  για την θερμανση και ψύξη του χώρου μας τότε ίσως και το κόστος δεν είναι αρνητικό.

 

 

 

 

 • ΠΟΙΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ;

 

 

Τα βασικά βήματα της εξωτερικής θερμοπρόσοψης.

 • Επιδιορθώσεις στην τοιχοποιία.
 • Μπορεί να χρειαστεί να περάσετε την επιφάνεια με χαλαζιακό αστάρι όπου κρίνεται απαραίτητο απο τον τεχνίτη.
 • Εφαρμογή του υλικού συγκόλλησης για το θερμοπονωτικό υλικό. ( κόλλα θερμοπρόσοψης )
 • Κόλληση του θερμομονωτικού υλικού στο παραπάνω παράδειγμα έχουμε επιλέξει την διογκωμένη πολυστερίνη και μηχανική στερέωση αυτής με αγκύρια/ βύσματα θερμοπρόσοψης.
 • Δεύτερο χέρι κόλλας θερμοπρόσοψης και ενκυβωτισμός υαλοπλέγματος για την προστασία του συστήματος από ρηγματώσεις  σε περιπτωση πχ μικροσεισμών και την αύξηση της αντοχής του συστήματος σε κρούση.
 • Την επόμενη μέρα εφαρμόζουε το αστάρι του θερμομονωτικού σοβά το οποίο μπορούμε αν θέλει ο πελάτης να το χρωματίσουμε πόλυ κοντά στην απόχρωση του σοβά που έχει επιλέξει.
 • Εφαρμογή τελικόυ επιχρίσματος ,ακρυλικού ή σιλικονούχου θεμρομονωτικού σοβά ,για την υψηλή αντοχή στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στις μεταβολες και τις καταπονήσεις.

 

 

 

 

 • ΕΓΓΥΗΣΗ

 

Εγγύηση για τα υλικά δίνουν όλες οι εταιρείες και αυτό γιατί πλέον πολλοί επιλέγουν την αγορά μεμονομένων υλικών και όχι ολου του συστήματος θερμοπρόσοψης απο την εταιρεία.

Στην περίπτωση αγοράς όλου του συστήματος από μία εταιρεία, η εταιρεία ,μετά από κάποιες επισκέψεις στο χώρο σας κατά την διάρκεια εφαρμογής της θερμοπρόσοψης από τον τεχνίτη, σας δίνει εγγύηση του συστήματος και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την θερμοπρόσοψη.

Για την εφαρμογή των υλικών τεχνίτες άρτια καταρτισμένοι  σας δίνουν εγγύηση για την εργασία τους και τα υλικά που έχουν δουλέψει και ξέρουν και εφαρμόζουν.

Εμείς μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με τεχνίτες και εφαρμοστές που συνεργαζόμαστε προκειμένου να σας δώσουν μια προσφορά είτε ώς σύνολο είτε μόνο για την εργασία τους.

Ελπίζουμε με όλα τα παραπάνω να σας δώσαμε κάποιες πληροφορίες να σας λύσαμε κάποιες απορίες και να σας βοηθήσαμε να κατανοήσετε λίγο παραπάνω κάποια βασικά πράγματα για την θερμοπρόσοψη.

 

 

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωσή σας και στο φυσικό μας κατάστημα ή στο σταθερό 2106635255 και στο email salesmonotexniki@gmail.com και στα κινητά 6972716064 /  6947789786 τα οποία είναι και viber και whatsapp αλλά  και στα social media  facebook και instagram.

 

 

 

Leave a Comment